aykutbasyigit adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aldığınız çalışmanın içeriğine bağlı. Eğer sadece tanıtım yazısı satmak için açılmış bloglardan link alırsanız dediğiniz şey doğru, bir süre sonra link çöplüğüne dönecekleri için işe yaramaz, hatta zararı bile dokunur ama dünya çapında bilinen sitelerden link alıyorsanız zarar vermez. Büyük siteler zaten günde yüzlerce doğal backlink alıyor, bu nedenle otoriteleri azalmadığı için zararı dokunmaz.
Sizin paketleri inceledim. Elinizde 8 adet site var ve bu sitelerden devamlı link çıkışı yapıyorsunuz. Muhtemelen bu iş için açmışsınız hepsini. Peki nasıl oluyor da bu sitelerden çıkılan linkler SEO açısından fayda sağlıyor? Hurriyet, Sabah, ekşi sözlük vs. gibi sitelerden çıkan linkleri anlarım. Her gün yüzlerce haberi makale giriliyor. Onlardan bir kaç tanesinde link olması belki siteyi çöp yapmaz. Ancak sizin gibi sadece link satmak için açılan siteler sanki yarardan çok zarar veriyorlar.

Bir de bazı EDU, GOV linklerine bakıyorum. Yoruma ve linke açık bir makalenin altına belki binden fazla link girişi olmuş. Bu binlerce site bu durumda EDU veya GOV backlink almış ve yükselmiş mi oluyor?