Bir müşterim için Ultahost kullanıyoruz. Her ayın 4'ü son ödemesidir ve ayın 1'inde ödeme yaparız. Bugün ayın 29'u olmasına rağmen sunucu fatura ödenmedi gerekçesiyle kapatılmış. Dedik herhalde bir yanlışlık oldu ödemeyi yapalım siteler açılsın ve ödemeyi yaptık. Aradan 10 dakika geçti sunucu halen açılmadı ticket attım önemli siteler bizim için açılması lazım şu kadar tıklanma kaybettik diye. Bu kez de sunucu açıldı ama hata dolu ortalık.

Dedim sunucu açıldı sanırım ama hata dolu ilgilenir misiniz? 1 saat sonra dönüş yapıp ekran görüntüsü istediler. İlettim iletmekle de kalmayıp yeni ticket açtım hosting/sunucu sorun departmanına. İşleme alındı dediler aradan saatler geçti halen yanıt yok ve muhtemelen yarın sabaha kaldı. Elimde sitenin son halinin yedeği olsa direkt sunucu değiştireceğim ama en yeni yedek aylar öncesine ait.

Bu ilk sorun da değil. 120 gb disk alanım var sunucuda 5 adet site var bir tanesi 5 gb boyutunda diğer 4ünü toplasak 5 gb dahi etmez. Üç beş tane yedek mevcut yedeklerin toplam boyutu 20 gb yani toplamda 30 gb falan disk alanı kullanıyorum ama diskim %95 dolu gözüküyor. Yazıyorum ticket atıyorum burada bir gariplik yok mu diye eski yedeklerimi siliyorlar eski yedekler silinerek yer açılmıştır diyorlar sunucu halen %90 dolu gözüküyor. Tahminimce kullanmadığım alanı başkasına satıyorlar.

Özetle asla tavsiye etmiyorum hatta kullanılmamasını şiddetle tavsiye ediyorum. Şu zamana kadar elimdeki işler hafifleyince sunucuyu bir taşısam diyordum hatta bu ay içerisinde değiştirecektim başka bir firma ile. 5 adet site olunca vakit de olmadığı için erteliyordum hep. Umarım dosyaların silinmemiştir ondan korkuyorum...