ozkanboztay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sorun yok dostum, kırıcı bir şey yazdıysan bile takılmam, sonuçta burası bir forum ve herkesin farklı görüşleri olabilir.
Ama şunu da unutmamak lazım, eleştiri yaparken küçümsemek ve alay etmek yerine yapıcı olmak daha sağlıklı olur.
Ben burada sadece bir fırsatı paylaşmak istedim, tabii ki herkesin farklı düşünmesi doğal.
Ama "parayı çöpe atmak isteyenler alabilir" gibi ifadeler ister istemez küçümseyici bir hava yaratıyor.
Yoksa herkesin görüşü kendine, yanlış anladıysam kusura bakma.
Senin bakış açını anlıyorum, ama benim söylediğim şey de şu: Domain dünyasında her şeyin bugünkü değeriyle değerlendirilmesi doğru olmaz.
Gelecekte nasıl şekilleneceğini bilemeyiz. O yüzden farklı bakış açıları her zaman değerlidir, sen de fikrini söyledin, ben de kendi düşüncemi dile getirdim. Hepsi bu. Tekrardan kusura bakma sende dostum

Dostum, mesele farklı görüşler değil, mesele bu görüşleri nasıl dile getirdiğimiz.
Biri “Bence kötü bir yatırım” dese eyvallah, saygı duyarım. Ama küçümseyici ve dalga geçer bir üslupla yazınca ister istemez tepki çekiyor.
Bak, ben kimseye zorla domain al demiyorum. Sadece bir fırsat paylaşımı yapıyorum, isteyen değerlendirir, istemeyen geçer gider.
Ama burada paylaşım yapınca "parayı çöpe atmak isteyen alsın" gibi cümleler kurmak da hoş değil. Arkadaşla da konuştuk anlaştık o beni bende onu anladım.
Sen şimdi adamı anladıysan ne güzel, ben de seni anladığını düşünüyorum. Ama bu forumda sürekli domain alan insanlar var ve çoğu fırsatları paylaşımlar sayesinde görüyor.
Burada paylaşım yapılmazsa, kimsenin haberi olmaz.
Paylaşım yapınca da "bak bunu buldum" diyene teşekkür etmek yerine küçümsemek yerine, "benim fikrimce iyi bir yatırım değil" demek çok daha sağlıklı olur.
Sonuçta herkesin kararı kendine, ama saygılı şekilde fikir belirtmek önemli.
Tepkin usluba ise dostum, "gelecekte benzeri şey olmayacak mı
Pandemiler tarih boyunca hep yaşandı, bundan sonra yaşanmayacağının garanti mi veriyorsun. Geleceğe yönelik yatırım yapılır." gibi şeyler yazman boş. Adama boşboğaz diyerek, onun üslupsuzluğunun 10 katını yapmışsın. Canını sıkan şeye tepki göstersen haklısın ama tepki göstermeyi de bilmek gerekiyor