• 17-11-2006, 08:40:13
    #1
    Üyeliği durduruldu
    Sayın İlgili,

    ".tr" Alan Adı Yönetimi'nin önerisi ve DNS Çalışma Grubu' nun 19 Ekim 2006 tarihinde aldığı karar uyarınca, gerçek veya tüzel kişilere Türkçe karakterler (ğ, ı, ü, ş, ö, ç) içeren alan adları tahsis edilebilecek olup, söz konusu uygulama 04 Aralık 2006 tarihinde başlayacaktır.
    Mevcut alan adı sahipleri, sistemde kayıtlı olan alan adlarının türkçe karakterli karşılıkları için, 04 Mart 2007 tarihine kadar başvurabileceklerdir. Bu başvurular sırasında Nic.tr tarafından -ilgili alan adına ilişkin daha önce gönderilmiş belgelere istinaden- yeni bir belge talep edilmeyecektir. 04 Mart 2007 tarinden itibaren yapılacak olan ve Türkçe karakter içeren tüm alan adı başvuruları, mevcut alan adının sahip ve sorumlu bilgileri kontrol edilmeden, halen uygulanmakta olan alan adı tahsis kuralları çerçevesinde “ilk gelen alır” ilkesiyle tahsis edilecektir.
    Detaylı bilgi için: www.nic.tr
    Türkçe karakter (ğ, ı, ü, ş, ö, ç) içeren bir alan adı için, yeni bir başvuruda bulunulduğunda ve bu alan adının latin alfabesinde (ASCII) karşılığı ile nic.tr'de kayıtlı bir alan adının olmaması halinde ,https://www.nic.tr adresinde varolan prosedürün izlenmesi gerekmektedir. Diğer bir deyişle, Türkçe karakterli alan adları, "com .tr", "org .tr" vb. belgeli tahsis edilen uzantılar için hak sahipliğini gösteren resmi belgelere istinaden; "web .tr", "gen .tr" gibi belgesiz tahsis edilen alan adlarında ise "ilk gelen alır" yaklaşımı ile hareket edilerek, başvuru yapan ilk kişi ya da kuruma tahsis edilecektir.
    ÖNEMLİ!
    04 Aralık 2006 tarihinde hayata geçecek olan sistemde gerçek ve tüzel kişiler, internet adreslerinde Türkçe alfabesindeki karakterleri kullanılabileceklerdir. WEB tarayıcıların (Firefox, Internet Explorer, Opera vb.) uluslararası alan adlarını (IDN – Internationalized Domain Names) yaygın olarak desteklediği, ancak, e-posta teknolojilerinin ise henüz yeterince ve yaygın destek sağlamadığı unutulmamalıdır.
    Kullanım alanları ve teknik bilgilere ilişkin olarak bu adreste ayrıntılı bilgi verilmektedir.
    Konuyu önemle bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.
    Saygılarımızla,
    Nic.tr (".tr" Alan Adları) Yönetimi

    diyor...
  • 17-11-2006, 09:39:52
    #2
    ya boş iş bence
    türkçe karakterli domain olsa ne olur olmasa ne olur
  • 17-11-2006, 11:01:01
    #3
    En azından artık Türkçemizi daha düzgün kullanabiliriz ve ingilizce domainlerden kullanmaktan kurtuluruz.
    Türkçe arf içeren domainlerimize de yabancılar girmeyiversinler artık
  • 17-11-2006, 11:04:18
    #4
    yamtar_baba adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    En azından artık Türkçemizi daha düzgün kullanabiliriz ve ingilizce domainlerden kullanmaktan kurtuluruz.
    Türkçe arf içeren domainlerimize de yabancılar girmeyiversinler artık
    burda diyorum boş iş
    ancak isminde türkçe kararter olan holdingler dev şirketlerin işine yarar
    yoksa google açısından seo açısından da bi işe yaramaz
  • 17-11-2006, 11:30:14
    #5
    Misafir
    Aleyküm Selam.
  • 17-11-2006, 11:47:58
    #6
    Üyeliği durduruldu
    Uluslararası anlamda türkçe karakterler geçerli olsa çok daha işe yarar bir sistem olurdu.

    Ama siteme bir Alman bir Japon adam giremeyecekse yerel bir site olur ve pek de internetin mantığı ile uyuşmaz
  • 17-11-2006, 17:23:55
    #7
    Üyeliği durduruldu
    Tartışmanızı anlamadım..Zaten bu alan adları çoğu halde yönlendirme ile hareket ediyor ki zaten öle olmalı da..

    Yani sağlık bakanlığı yazısı saglikbakanligi.gov.tr ye yönlenio
  • 17-11-2006, 17:29:55
    #8
    Üyeliği durduruldu
    Forumlise adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Tartışmanızı anlamadım..Zaten bu alan adları çoğu halde yönlendirme ile hareket ediyor ki zaten öle olmalı da..

    Yani sağlık bakanlığı yazısı saglikbakanligi.gov.tr ye yönlenio
    O browserında ki google toolbar la ilgili

    yani nic.tr ile uzaktan yakından alakası yok.
  • 17-11-2006, 17:32:45
    #9
    SweetDreams adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Aleyküm Selam.
    hehe Usta beni bu stresli günümde cok güldürdün
    Allahta seni güldürsün

    saygilar