Merhabalar;
2 Gündür uğraşmakta olduğum bir durum hakkında sizleri de bilgilendirmek isterim. Vergi Levhasına sahip olan internet hizmetleri veren firmalar yada vergi levhasına sahip olmayan arkadaşlar;
Maliye ve Telekomünikasyon Başkanlığının başlattığı yeni uygulamadan haberiniz var mı?
TİB yolladığınız ilk csv uzantılı domain listelerinin bu faaliyeti başladığınız tarih olduğunu biliyormusunuz ? Ve vergi levhasını o zamandan önce almadıysanız aldığınız tarihten tesbit edildiği tarihi vergi kaçırmak, ve o gönderdiğiniz günden vergi levhası açıp aradaki 10 aysa mesela 10 ayın cezalı vergi şeklinde aldığınızdan da bilginiz olsun. TİB ve Maliye geriye dönük bu tür işlemler başlatmış. Yani sıkıntılı günler TİB'e kayıtlı olan firmaları kişileri bekliyor.
Vergi dairesindeki yetkili ile yüz yüze bu gün görüşmemde kendilerininde anlamsız olmasına lakin böyle uygulamanın olduğunu söylüyorlar. TİB'den belge alıp onlara .csv uzantıda belge yolladığınızda Maaliyeye gidip bu işi yaptığınızı beyan etmek zorundaymışsınız. Maliye sırayla kendi ilimizdeki herkezi incelemeye almış. Diğer illerde de bu başladığını genel bir yazının geldiğini vede o listelerdeki kişilere ulaşıp bu işi gerçekten yapıp yapmadığını para ile hosting / domain yada herhangi bir ücretli hizmet verip vermediğinide sorgulayacaklar.
Burada hostingcilerin suçu ne?
Adam gibi gidip izin almak. Kaçak yapan belgesiz adamalar yine en karlı olanlar oldu. Ben bu ülkedeki bu adaletin..
TİB - Maliye [ ÖNDEMLİ ]
55
●3.226
- 06-08-2009, 09:58:56vergilendirilmiş kazanç kutsaldır , ne vergi levhalı firmalar gördük milleti oydu demişin ama bu kımseye devlete vergi ödemeden kazanç elde etme hakkı vermiyor.
Ayrıca vergi levhası verilirken bu adam sahtekarmı diye araştırma yapılmıyor , vergi levhası bir esnafın sahtekar olup olmadığını göstermez sadece gelirini devlete beyan edip vergi ödemesi içindir.
Ve bu ülkede vergisiz kazanca halen çıkıp alkışlıyorsak hiç bir şey beklememeliyiz bu işten.
İletişim Başkanlığı'ın bu yaptırımı eğer doğruysa tebrik ederim - 06-08-2009, 10:03:57belge yalanıyla vergi takip ediyorlar . millet ne milyondolarlar kaçırıyo.biz adam gibi bi işimizi bile yapamıyoruz.
- 06-08-2009, 10:04:22Aktifhosting adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 06-08-2009, 10:07:04Bende tebrik ederim de şu var;
Madem böle uygulama başlattın bundan sonrası için yap. 1 senedir bu işi yapan yerler ne olucak ? Adam 2008 yılında .csv yolladı bir daha yollamadı diyelim. 2008 yılının tüm aylarında seni vergi muafı olduğunu söylüyor ve tüm 2008 yılındaki o ayları geriye dönük cezalı olarak alıyor.
Diyorki TİB'den belgeyi aldığınız ve bu listeyi gönderdiğiniz gün maaliyeye ben bu işi yapıyorum diye bildirip Vergi levhası iş yeri açtırmanız lazımdı diyor. Bundan sonrası için yapın. Yada üyelere bilgilendirme maili gönderilmeliydi en azından. Neyse ben sen o belki 3 - 5 milyarı verebilicezde adam 1 kere bunu denemiş liste yollayıp bırakmış bu işi o zaman bu adamın ödeyeceği para ne oluyor?
Ben uygulamanın yanlış yada yapılmaması gerektiğini savunmuyorum ama çok baştan savma olmuş. - 06-08-2009, 10:07:09Üyeliği durdurulduBartuc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 06-08-2009, 10:09:55Üyeliği durdurulduDarklord adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
saygılarımla - 06-08-2009, 10:10:36Darklord adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle