• 14-08-2008, 18:42:45
    #1
    Arkadaşlar 1 haftadır bu sorunla uğraşıyoruz. Görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

    Merhaba arkadaşlar, forumda ciddi bir sorun yaşıyorum ve en kısa zamanda çözülmesi gerekiyor. Ancak henüz sorunu çözebilmiş değiliz. Bu sorunla ilgili fikirlerinizi yazarsanız sevinirim. Gerçekten çok önemli bir konu benim için ve acilen çözülmesi gerekiyor.

    Size sorunu ayrıntılarıyla anlatayım.

    Site: yenimakale.com sitesi ve ayrıca yenimakale.com/forum bölümü var. Anasayfa asp, forum php

    Sunucu değişikliğine gittikten sonra anasayfada Türkçe karakter sorunu ortaya çıktı. Bu sorun çözüldü ancak bu sefer de forum bölümü hata verdi. Bu 2 sorunun birbiriyle ilişkili olduğunu düşünüyorum. Çünkü anasayfadaki Türkçe karakter sorunu halledildiğinde forum bölümünde sorun oldu.

    * Forum bölümündeki sorun ise foruma kayıt olamamak. Kayıt formunu dolduruyorsunuz her şey tamam gönder diyorsunuz ve "Bad Getaway 502" gibi bir sorun ortaya çıkıyor.

    * Sunucu hizmeti aldığımız yer ile görüştük. Bir süre uğraşıldı ama sadece hata türü değişti, sorun yinede devam etti. Bu sefer ise kayıt olurken şöyle bir hata ile karşılaştık: "Üyelik formunu dolduruyoruz, her şey tamam, gönder diyoruz ama kullanıcı adını hiçbir şekilde kabul etmiyor."

    Size yardımcı olması açısından son bir şey daha eklemek istiyorum:

    * Forum bölümündeki izinlerden forumun belli bir bölümüne cevap yazmayı ve konu açmayı serbest bıraktım. Normalde bu bölüme üye olmayan herkes cevap yazabilmeli ve başlık açabilmeliydi. Ancak mesajınızı yazıyorsunuz, istediğiniz bir kullanıcı adı yazıyorsunuz, yine de kullanıcı adının uygun olmadığını söylüyor ve cevap vermenizi engelliyor.

    Konu hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Cevap yazan bütün arkadaşlara teşekkür ederim.
  • 06-09-2008, 16:35:19
    #2
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Mesajını okudum ama forumunu incelemedim tümbu sorunların bence olmasının asıl nedeni server ın asp destekliolması yani server % 90 WINDOWS olmalı ve buda asp ye yönelik bir server olduğu için üstüne php kurulu olsada tam performans ile çalışmadığı için php tabanlı uygulamalarda sorun oluyor.

    Bunu doğrulamak için sitenin yedeğini alıp sadece UNIX - LINUX olan bir serverda denemelisin, mesela php + mysql ücretsiz reklamlı alan veren çok yer var birinden hesap açıp yedeğini at, bakalım ne olacak ?

    Sorunsuz çalışırsa sanırım server ı değişmen gerekecektir ...