• 28-12-2024, 08:19:44
    #1
    1. Haciz yoluyla satışa çıkan. 2. Ortaklığın giderilmesi davası sonucu satışa çıkan...

    Türkiyenin neresinde olursanız Bu açık arıtrmalara katılıp tarla arsa işyeri veya ev sahibi olabilirsiniz. Açık artırmaya katılmak son derece kolay.

    Ülkenin en büyük sorunlarından birisi de müşterek arsalar. Bir arsada bir sürü hissedar olduğu için ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ DAVASI açılması gerekiyordu. Bu da çok zahmetli ve sonuçlanmsı zor bir prosedürdü.
    Ancak uyap esatış sayesinde bu sorun ciddi anlamda kolaylığa kavuştu. Ben de üzerimde kalan böyle ufak tefek hisseler için dava açmayı düşünüyorum.

    ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ DAVASI sonucu arsa online açık artırmaya çıkıyor. En yüksek teklifi veren hissesiz dertsiz tasasız arsanın sahibi oluyor. satıştan elde edilen gelir de hisse sahiplerine dağıtılıyor.

    Bu hem bölünemeyen arsaların sahileri için büyük kolaylık, hem de arsa almak isteyenler için.

    ***

    Burada dikkatli olmanız gereken konu: bazı icra satışlarında kişinin kendi üzerinde olan hisse satışa çıkıyor. Evin veya arsanın 13/5268 gibi hissesi satışa çıkıyorsa -bu zaten açıklamada belirtiliyor- o ilanlardan uzak duracaksınız. Bir bütün olarak satılan emlak ilanlarına bakacaksınız.


    Oturduğunuz yerden Türkiyenin her yerindeki ilanlara online katılabiliyorsunuz.

    ***
    https://esatis.uyap.gov.tr/
    ***
    Dikkat: sadece chrome tarayıcıda çalışıyor.
    Dikkat: Normalde her katılımcı online olarak teminat yatırıyor. Ancak arsanın hissedarları teminat yatırmadan açık artırmaya katılabiliyor. Bazı arsa sahipleri fiyat yükselsin diye sürekli teklif verip fiyatı artırabiliyor. İhale kendisinde kalınca da gereken ücreti ödemeyip ihalenin daha sonradan yeniden yapılmasına neden oluyorlar.

    Eğer siz ihale kazanırsanız verieln süre içinde arsa ücretini ödemezseniz yatırdığınız teminat yanıyor.

    ***
    Teminat yatırmai şlemleri vakıfbank ile yapılıyor. Vakıfbank hesabınız yoksa bir hesap açmanız gerekir.





    Detaylı bilgi:
    https://esatis.uyap.gov.tr/main/jsp/...nay.jsp?v=3735
  • 28-12-2024, 09:13:08
    #2
    taşınmazın üzerine şerh var mı , fesih davası açılır mı

    gibi sorular beni uzat tutuyıor
  • 28-12-2024, 09:26:58
    #3
    Almadan önce iyi araştırmak lazım. Hem hukuki boyutunu hemde Arazi sahiplerini. Aralarında husumet olan kişilerin malını alırsan hepsi birlik olup o husumet size yansıyabiliyor.
  • 28-12-2024, 10:43:14
    #4
    recepata adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    taşınmazın üzerine şerh var mı , fesih davası açılır mı

    gibi sorular beni uzat tutuyıor

    İhale evrak listesi bölümündeki bir belgede şöyle bir detay gördüm. Emlak üzerinde böyle ipotek borç rehin varsa ve bunu önceden öğrenemiyorsak büyük sorun.
    Aslında mantıki olarak bunlar açıkça satış sayfasında belirtilmeli.


    Alıntı
    3- Taşınmaz üzerindeki .......... irtifak hakları, taşınmaz mükellefiyetleri, ipotekler, ipotekli borç senetleri, irat senetleriyle ile birlikte satılacak borçlunun bu taşınmaz ile temin edilmiş şahsi ........... borcu alıcıya intikal edecektir.İpotek ve ipotekli borç senediyle temin edilmiş olup bu suretle müşteriye devrolunan borçtan asıl borçlunun kurtulması alacaklının müracaat hakkının mahfuz olduğunu ihaleden itibaren bir sene içinde kendisine bildirmiş olmasına bağlıdır. (Türk Medeni Kanunu madde:888 Taşınmaz üzerindeki rehinle temin edilmiş muaccel borçlar müşteriye devredilmeyerek satış bedelinden tercihan ödenecektir.)